Vaša kuća informacija, zabave i kvalitetnog programa

Dobrodošli na internet sajt Radio-televizije Melos, medijske kuće koja je započela sa radom 1996. godine. Naša televizija emituje raznovrstan program koji obuhvata sve – od muzike i zabave do ozbiljnih informativnih i edukativnih sadržaja. Kao jedan od vodećih emitera u Srbiji, posvećeni smo pružanju celokupnog spektra sadržaja koji obuhvata informativne, obrazovne, naučne i zabavne segmente.

Naša misija je da zadovoljimo ukuse i potrebe gledalaca u svim sferama života. Svojim programom težimo brzom i kvalitetnom plasiranju informacija iz različitih oblasti. Zahvaljujući statusu nacionalne televizije i dozvoli Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), naš program može se pratiti putem svih većih kablovskih operatera u Srbiji, kao što su SBB, IPTV Telekom, Supernova, kao i terestrijalno preko predajnika na različitim lokacijama širom zemlje.

Sa ponosom možemo reći da program Radio-televizije Melos prati oko 7.000.000 gledalaca širom Srbije. Nismo ograničeni samo na domaću publiku, već svoj program možete pratiti i u Bosni i Hercegovini putem najvećih kablovskih operatera u gradovima kao što su Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zenica, Doboj, Bijeljina, Prijedor i drugima. Takođe, putem IPTV sistema, program Radio-televizije Melos mogu pratiti i gledaoci širom sveta – od Čikaga do Sidneja i od Moskve do Londona.

Postavljanje kvaliteta, načina i modela informisanja kao svakodnevnog zadatka naših saradnika, naš je cilj da imamo jasan vizuelni izraz, objektivno i odgovorno informisanje i postepeno obogaćivanje strukture programa, uz postojano istraživanje novih i adekvatnih formi. U turbulentnim vremenima, Radio-televizija Melos je svojim objektivnim izveštavanjem osvojila poverenje gledalaca na području cele Srbije. I danas, dajemo pun doprinos afirmaciji demokratskih vrednosti, držeći se principa objektivnosti, odgovornosti, slobode i nepristrasnog informisanja, na čemu ćemo insistirati i u daljem razvoju.

Najnovije istraživanje gledanosti od strane referentne američke firme „Nilsen“ pokazuje da se Radio-televizija Melos po rejtingu nalazi odmah iza televizija sa nacionalnom frekvencijom. Ponosni smo na našu programsku šemu i ponašanje, koje privlači veliku pažnju gledalaca, a obuhvata:

– „Kraljevačka hronika“ – informativna emisija, svakodnevno emitovanje;
– „Vrnjačka hronika“ – informativna emisija, sedmično emitovanje;
– „Melosov popodnevni program“ – zabavna emisija, sedmično emitovanje;
– „Melosovo poselo“ – emisija posvećena očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta sa preko 30 učesnika po emisiji, sedmično emitovanje;
– „Kraljevački inženjeri 19. veka“ – emisija posvećena znamenitim ličnostima iz Kraljeva, sedmično emitovanje;
– „Folk filigran“ – muzička emisija u kojoj uživo nastupaju najpoznatija imena domaće muzičke scene, sedmično emitovanje;
– „8. vrata“ – istorijska emisija uživo sa eminentnim gostima, sedmično emitovanje i druge.

Hvala našim gledaocima i posetiocima internet sajta Radio-televizije Melos na doverenju i podršci.